Щорічний турнір «Кубок міського голови м. Запоріжжя» вже сьомий, перший Кубок був розіграний у 2016 році. Турнір за своєю формою проведення є відкритим. Тому заявки на участь у ньому подали 16 команд із м. Запоріжжя та Запорізької області.

Змагання входять до календарного плану проведення спортивних заходів департаменту сім’ї, молоді та спорту Запорізької міської ради і участь у цьому турнірі є безкоштовною для всіх команд учасниць.

Сам Кубок є перехідним, переможець трьох фіналів залишає Кубок у себе назавжди. Цим правом вже два рази скористалася команда «Мотор».

Кубок міського голови м. Запоріжжя сезону 2023

2023

В турнірі взяли участь:

  1. ОСДЮСШОР
  2. Мангал
  3. АРПИ
  4. ZpGroup
  5. Металург Ю-17
  6. Вільнянськ
  7. Апельсин
  8. Волна
  9. Талантика
  10. Beluga
  11. Leprekon
  12. ЗМР
  13. ПВС
  14. Прокуратура
  15. Starlife
  16.  Дім Канцелярії

Яскравий фінал завжди проходить на головному стадіоні міста «Славутич-Арені» та кожен футболіст Запоріжжя завдяки участі у цьому Кубку має шанс зіграти на стадіоні, на якому має грати головна команда міста. Але через близькість до лінії фронту, Славутич Арена пустує. Сумують усі, і футболісти з вболівальниками, і сама арена.

Це перший матч з часу повномасштабного вторгнення відбувся на цій арені. Емоцій переповнювали учасників, незважаючи на порожні трибуни.

Боротьба тривала до останнього у дару, оскільки основний час гри закінчився з нічийним рахунком 2:2. Лише в серії післяматчевих серії пенальті визначився володар Кубку міського голови міста Запоріжжя, сезону 2023 року.

Серія пенальті закінчилась з рахунком 7:6 на користь команди «Волна». Срібним призером стала команда «Beluga UA».

Статистика матчу тут

Після матчу відбулася церемонія нагородження учасників, фіналіста та переможця змагань. На офіційній частині були присутні:

Секретар Запорізької міської ради – Анатолій КУРТЄВ;

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Анатолій ВАСЮК;

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Запорізької міської ради – Владислав КОВПАК;

Голова Запорізької асоціації футболу – Борис РОЗСОХА;

Заступник голови Запорізької асоціації футболу – виконавчий директор – Артем ШУБІН;

Директор КП МФК Металург – Юрій ЗЕНКІН.

Пам’ятними подяками нагороджена бригада арбітрів за неупереджену роботу з обслуговування матчу.

Срібного призера, команду «Beluga UA», нагороджено медалями та грамотою Фіналіста Кубку міського голови міста Запоріжжя.

Головний трофей змагання Кубок-красень отримала з рук секретаря Запорізької міської ради Анатолія КУРТЄВА – команда  «Волна».

Запорізька міська ради та Запорізька асоціація футболу дякуємо захисникам України, які боронять нашу державу та забезпечують в мирному місті можливість проведення змагань.

Поділитися через соціальну мережу: