Національний турнір «Кубок Нації», змагання з футболу 5х5 на штучному покритті, серед підприємств різних форм власності, є відбірковим етапом Кубку світу, під егідою міжнародної організації FIFCO, проводиться з метою популяризації та піднесення престижу футболу 5х5 в Україні і пропаганди здорового способу життя.


Даний турнір внесений до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2023 рік згідно наказу Міністерства молоді та спорту України від 06 вересня 2023 року №5320.
Відповідно до наказу Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ» від 14 вересня 2023 року №288 та регламенту проведення фізкультурно-оздоровчих заходів «Кубок Нації», відповідальним партнером з проведення турніру визначено Запорізьку міську асоціація масового футзалу – ЗМАМФ.

Саме тому із Запоріжжя, 30 вересня, стартував відбірковий етап «Кубок Нації».
Змагання проводяться за олімпійською системою. У відборі взяли участь вісім команд трудових колективів підприємств Запорізької області.
¼ фіналу закінчилась з наступними результатами:
Мангал 5 – 2 Вогнетрив
Югсталь 4 – 0 Postman
Моршинська 1 – 13 Avia Grade
Легіон 1 – 1 Beluga UA в основний час, а в серії післяматчевих пенальті 1:3 на користь команди Beluga UA.
До ½ фіналу вийшли пари:
Avia Grade – Югсталь та Мангал – Beluga UA
Команда Avia Grade переграла суперників з рахунком 3:1, а команда Мангал з рахунком 6:2.
До фіналу вийшли команди Avia Grade та Мангал.
У фіналі перемогу здобула команда Avia Grade з рахунком 6:2.


ЗМАФМ вітає переможця зі здобуттям путівки на Національний фінал Кубку Нації, який відбудеться 21 жовтня в місті Києві. Там йому доведеться боротися з володарями регіональних кубків з Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Полтавської, Закарпатської областей та міста Києва.
Переможець Кубку Нація представлятиме Україні на міжнародному турнірі в Абу-Дабі – столиця Об’єднаних Арабських Еміратів та емірату Абу-Дабі, в листопаді цього року.

Поділитися через соціальну мережу: