З ініціативи ФІФА ІФАБ ухвалила тимчасові зміни до Правил гри й дозволила робити п’ять замін під час основного часу футбольних матчів. 

У зв’язку з поступовим відновленням футбольних змагань після паузи, пов’язаної з пандемією COVID-19, правління Міжнародної ради футбольних асоціацій (ІФАБ) погодилося внести тимчасову поправку до Правил гри на основі пропозиції, отриманої від ФІФА, з метою захисту здоров’я гравців. Про це повідомив офіційний сайт ФІФА

Для турнірів, які розпочалися, або мають розпочатися, і які планується завершити до 31 грудня 2020 року, ІФАБ підтримала пропозицію ФІФА ввести тимчасову поправку до Правила 3. Вона передбачає встановлення максимальної кількості в п’ять замін для кожної команди протягом матчу. Однак, щоб уникнути затримок у ході гри, кожна команда матиме змогу лише тричі зупинити поєдинок для проведення заміни, а також зробити це в перерві між таймами.

Якщо обидві команди здійснюють заміни одночасно, це вважатиметься однією з трьох можливостей для кожної з команд. Невикористані заміни та можливості робити їх переносяться в додатковий час. Якщо правила змагань дозволяють зробити додаткову заміну в додатковий час, у кожної команди буде така можливість. 

Тимчасова поправка набуває чинності негайно. Вона була ухвалена, оскільки матчі турнірів, що відновлюються, можуть гратися в дуже стислий період за різних погодних умов, що може вплинути на здоров’я гравців. Рішення про застосування цієї тимчасової поправки залишається на розсуд кожного з організаторів змагань. ІФАБ та ФІФА в подальшому визначать, чи потрібно буде подовжувати це тимчасове нововведення (наприклад, у турнірах, які мають бути завершені у 2021 році).

Поділитися через соціальну мережу: