У Запорізькій області відбулося урочисте відкриття змагань, які проходять в межах проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». До заходу долучився очільник ЗОВА Іван Федоров, представники влади, команди-учасники, тренери, президенти спортивних асоціацій, батьки тощо. Діти змагатимуться у волейболі, баскетболі, футзалі, спортивному орієнтуванні та черліденгу.

  • Ці змагання не лише про спорт. Завдяки їм ми здобуваємо друзів, ведемо здоровий спосіб життя, виборюємо та вибудовуємо внутрішні лідерські якості. Філософія спорту в «Пліч-о-пліч» глибша. Ворог напав на нашу державу, величезна кількість сімей з дітьми змінили своє місце проживання, переїхала. Дітям необхідно знаходити друзів, і спорт в цьому допомагає. Під час змагань та тренувань ми здобуваємо нове коло спілкування та багато цікавих знайомих, – наголосив очільник ЗОВА Іван Федоров.

Асоціація футзалу Запорізької області стала співорганізатором з проведення змагань з футзалу.

Президент АФЗО Віталій Манько вітаючи учасників змагань наголосив: “Щоб досягти перемоги треба Пліч-о-пліч усією командою докладати зусиль задля перемоги”

Як зазначила амбасадорка проєкту Олена Аксьонова, в Запорізькій області для участі в першості зареєструвалося  40 закладів освіти, в яких сформовано 63 команди. Загалом у змаганнях братимуть участь 514 школярів. Науковий співробітник «Музею феноменальної сили» та амбасадор проєкту Денис Васильев наголосив, що «Пліч-о-пліч» допомагає дітям в ранньому віці отримати необхідні в житті навички.

Проєкт створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти України та ЗОВА. Його головна мета – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, командного духу, атмосфери спілкування, дружби та можливість подорожувати з командою різними куточками нашої країни.

https://scl.gov.ua/
Поділитися через соціальну мережу: